Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης (LMS)

Το LMS (Learning Management System) είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Μάθησης.  Είναι παρόμοιο με το CMS, αλλά το LMS έχει να κάνει περισσότερο με εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Σε μια πλατφόρμα e-learning, που είναι ουσιαστικά το LMS, δημιουργείται ένα εικονικό περιβάλλον όπου ο διαχειριστής ή ο δάσκαλος της τάξης μπορεί να διαχειριστεί τους χρήστες (καθηγητές και μαθητές), να διαχειριστεί μαθήματα και να δημιουργήσει δραστηριότητες και εργασίες όπως ερωτηματολόγια, forums, chat, να ανεβάσει αρχεία κλπ. για τους μαθητές τους.

Μπορούμε να βρούμε LMS, στα οποία απαιτείται αγορά άδειας χρήσης, όπως το:

Blackboard 

Και LMS δωρεάν, όπως:

Moodle 
Dokeos


Η διαφορά μεταξύ LMS και LCMS

Το LCMS (Learning Content Management System) είναι ένα περιβάλλον όπως μια εικονική πανεπιστημιούπολη.  Συνδυάζει τις δυνατότητες ενός LMS και τις δυνατότητες ενός CMS για να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τα ψηφιακά μαθησιακά αντικείμενα (ΜΑ), ώστε να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν και να προσαρμοστούν στις ανάγκες του κάθε μαθήματος ή θέματος. 

Ως εκ τούτου, χρησιμοποιείται η γλώσσα XML προκειμένου να ακολουθούνται οι προδιαγραφές των εκπαιδευτικών αντικειμένων, όπως τα πακέτα SCORM, και τα πρότυπα όπως το IMS και AICC.

Τελευταία τροποποίηση στιςΔευτέρα, 22 Φεβρουάριος 2016 16:52
Ετικέτες
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανοιχτά Εκπαιδευτικά Μέσα (AEM) - OER Web 2.0 »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.